Jow Laem

Zo zijn er verschillende watervallen die bezocht kunnen worden, aan de Westkust kom je als eerste  Jow Laem tegen.
Deze is makkelijk te bereiken en een bezoek aan deze waterval is bijvoorbeeld te combineren met een bezoek aan een van de beste olifanten kampen van het eiland, dat 500 meter voor de ingang van de waterval ligt. Beiden zijn te bereiken door in het dorpje Klong Son de weg land inwaards te nemen bij de [enige] 7 eleven op de kruising. Je komt vanzelf de handgemaakte borden tegen die zowel het olifantenkamp als de waterval aangeven. Volg de betonnen weg de vallei in, onderweg kom je verschillende velden met fruitbomen tegen maar ook passeer je een schooltje en de Golf driving range.

Ongeveer naar 2,5 kilometer kom je de ingang van Baan Kwan Chang tegen [het Olifantenkamp] hierna wordt de weg algauw een modderpad en ongeveer 500 meter na de ingang van het olifantenkamp, daal je af naar de rivier, in het ondiepe stuk dat voor je ligt steek je over, kom je op een scooter check dan even voordat je erin rijdt, normaal is ook dit geen probleem.
Je bevindt je nu bij  Jow Laem bungalows & restaurant, de bungalows hier zijn te huur per nacht, week of maand.
Je betaald 20 baht aan de eigenaar om dan de weg aangegeven door bordjes te volgen [een paar honderd meter richting de rivier] Je loopt dan in eerste instantie aan de linker oever van de rivier, de eerste 5 levels van de waterval zijn redelijk dicht bij elkaar en makkelijk te bereiken. Wil je verder omhoog dan moet je de rivier oversteken en langs een paar glibberige rotsen voordat je weer bij het pad uitkomt [het pad is op dit punt nauwelijks een pad, goed opletten dus!] Vanaf hier is het eigenlijk gemakkelijker om via de rivier verder te komen.

Elk level heeft een bordje dat het nummer aangeeft van het level waar je je bevindt en de afstand naar het volgende level.
Er zijn er 10 volgens de laatste telling. Na de laatste kun je de rivier blijven volgen, op deze manier krijg je een idee hoe het is alleen in de jungle. Omdat je een rivier volgt is het bijna onmogelijk om verdwaald te raken. Let wel goed op, het rivierbed en de rotsen kunnen glibberig zijn, ook heb je hier geen netwerk op je telefoon! Een aanrader is om te kijken hoe ver je komt en op de terugweg in een van de vele natuurlijke ‘zwembadjes’ even af te koelen.


Vorige pagina: Watervallen op Koh Chang
Volgende pagina: Klong Plu