Klong Nonsi

Deze waterval ligt in het Noordelijke stukje van Dan Mai village ook aan de Oostkust van het eiland.
Zodra je voorbij de pier bent [er vanuitgaande dat je vanaf de westkust van het eiland komt waar alle dorpen zich bevinden] en voorbij het lokale ziekenhuis [aan je rechterkant] zie een paar minuten verder rijden  aan je rechterkant een zelf gemaakt blauw bord die de waterval aangeeft. Als je dit bord volgt kom je bij een klein parkeerplaatsje voor iemands huis uit. Een bordje vraagt je om 10 baht parkeergeld voor je scooter te betalen of 30 voor een auto. Er staat een koektrommeltje bij, waar de eerlijke bezoeker zijn munt of briefje in kan doen. Vanaf hier is het een wandelingetje van ongeveer 10-15 minuten door fruitvelden.
Je komt onderweg Durian, Longan en mangosteen plantages tegen. Blijf het pad volgen [dat ook door de lokale boeren gebruitk wordt] richting de rivier. Onderweg kom je een paar handgemaakte borden tegen, waarvan er een bij een smal betonnen voetganers bruggetje aangeeft dat de waterval nog maar 50 meter verderop is. Dit is niet waar. Als je bij de rivier aankomt, neem je de met mos bedekte trapjes naar beneden en steek je over [lJe krijgt hier dus al natte voeten!] dan volg je de rivier  een klein stukje stroom opwaards. Het eerste level [waterpoel] is duidelijk zichtbaar, eenmaal bij de eerste waterval zie je een paar betonnen treden waarlangs je de rest van de levels en watervalletjes kunt betreden. Hier zijn een paar kleine natuurlijke zwembadjes.

Hier is geen enorme waterval maar van Mei tot November is er altijd genoeg water. Ideaal om even langs te rijden als je een tour rond het eiland aan het maken bent!


Vorige pagina: Klong Than mayom
Volgende pagina: Klong Neung