Zee kajakken

 

 

Zee Kajakken

Voor de echte sportievelingen of diegene die het liggen op het strand moe zijn en wat beweging willen is Kajakken hier een goede optie.Er zijn veel plekken en veel mogelijkheden om rond Koh Chang te kajaken of een van de vele omringende eilandjes te bezoeken per kajak.Alleen, met twee in een kajak of onder begeleiding.Een uurtje, een dag of meerdaags!De meeste resorts hebben kajaks te huur, afhankelijk van hoelang je wilt kajakken tussen  de 100 en 400 baht.

Als je in de omgeving van Klong Prao of Kai Bae verblijft dan kun je vanaf het strand de 6 eilandjes voor de kust zien liggen.Deze zijn allemaal goed bereikbaar per kajak.De drie eilandjes die het dichts bij liggen, liggen redelijk beschut maar wil je naar Koh Yuak, een goede plek om te snorkelen,die het verst van de kust ligt, bereid je dan vor op het feit dat de zee rond het eiland wat ruwer is.

Voor wie in het kleine baaitje van Bailan verblijft, is dit een leuke optie ook om met iets oudere kinderen te doen, de zee is kalm in de baai en hier kun je wat oefenen of eens een kijkje nemen in de volgende baai aangezien die zeer dichtbij is en de landtong de zee in maar kort.

Ook aan de Oostkust zijn er genoeg plekken waar je een kajak kunt huren. In Salakkok Bay, ben je bij ‘Salakkok Kayak station’ aan het goede adres, van hieruit kun je door de kanaaltjes en langs de mangrove bossen en natuurlijk door het prachtige Salakkok bay zelf peddelen.

In Salakphet ga je voor en kajak naar ‘Chang Spirit club’.Hier kun je ook weer op je gemak langs de mangrove en door de kanalen peddelen.In de baai van Salakphet liggen twee eilandjes, de meest zuidelijke heeft een klein strandje waar je naartoe kunt peddelen en kunt stoppen voor een duik en/of een picknick.

Als je nog verder de baai in peddelt kom je uit bij het prive eiland Koh Laoya.

 

Als je in Bang bao verblijft is het ook een leuke optie om de omgeving hier per kajak te verkennen.Zo is het verlaten ‘Wai Check’ strand het makkelijkst per kajak te bereiken.[Halverwege de stille zuid kust van Koh Chang].Ook is Koh Klum vanaf hier goed te bereiken.Het grote eiland aan de uitmonding van de baai, ongeveer een kilometer over open water.

Een aantal kleine strandjes vindt je aan de zuid oost kant van het eiland en snorkelen doe je dan weer het beste aan de noord oost kant.Aan de westelijke kant van het bangbao schiereiland leeft een groep apen, die elke namiddag rond 16.00/17.00 uur langs de rotsen omlaag komen om te wachten op fruit dat hen wordt toegegooid door de vele passerende tourboten, op weg naar de haven van Bang bao.Deze stoppen dicht bij de rotsen, dit kun je ook in je kayak doen.

 Als je liever niet op eigen houtje de open zee op gaat, dan is het zeker het overwegen waard dit onder begeleiding te doen.Deze worden aangeboden door een professionele organisatie op Koh Chang.Kayak Chang is een Engels gerunt bedrijf die ervaren Engelse kajakkers in dienst hebben als begeleiders en hun boten zijn de nieuwe stijl ‘sit inside’ zee kajaks en geimporteerd vanuit Engeland.Veiligheid staat bij hun voorop en alles wordt volgens de europese normen gedaan. [veiligheidsvoorschriften, staat van het materiaal en opleiding van de begeleiders.]Ze bieden alles van beginners lessen tot 8 daagse expedities naar de eilanden ten zuiden van Koh Chang.

Halve dag trip:

Introductie zee kajakken, ontworpen voor mensen met weinig tot geen ervaring.Deze trip heeft een relatief korte afstand en is een leuke manier om de mooie kustlijn van het eiland te zien onder begeleiding van een expert.

Kosten: 1500 baht p.p.

Hele dag trip:

Deze is ontworpen voor de wat avontuurlijkere mensen en deze biedt je de kans om langs de 5 eilanden langs de westkust van Koh Chang te peddelen.

Kosten: 2000 Baht p.p.

Kajak lessen:

Geschikt voor mensen met een beetje ervaring, deze lessen zullen je technieken verbeteren en worden ontworpen naar jou individuele kunnen en ervaring.

Kosten: 1000 baht p.p.

 Meerdaagse expeditie:

Als je van overnachten in hangmatten houdt en van zelf je vis vangen en bakken op een kampvuur, op een onbewoond eilandje in de golf vanThailand, dan is deze trip precies wat je zoekt!

Twee daagse trip: 7500 baht p.p.

Drie daaagse trip: 11250 baht p.p.

Zes daagse trip:19000 baht p.p.

Zeven daagse trip: 22750 baht p.p.

8 daagse trip: 25000 baht p.p.

 

Voor meer info en boekingen:

 

www.kayakchang.com

 

 

 

 


Vorige pagina: Golf op Koh Chang
Volgende pagina: Stand up paddling