White Sand Beach

Op ong. 10-15 minuten rijden van de Pier daal je een steile helling af vanwaar je op de top een adembenemend uitzicht hebt over de baai en de Westkust van het eiland.

En dan is daar White sand beach, het eerste strand langs de westerlijke kust van het eiland. Dit is tevens het meest ontwikkelde  en misschien wel over ontwikkelde strand van het eiland. Hier struikel je over de barretjes, souvenirshops, internet cafe's maar ook legio Opticiens, apotheekjes en zelfs een Chester's grill. Ook een ruime keuze in overnachtingsplekken van 300 baht per nacht voor een basic kamer met ventilator tot 15.000 baht per nacht voor een van de luxueuse Poolvilla's aan het strand.

Het strand bestaat voor twee derde uit een lange brede strook poederzand strand, het zuidelijk stuk [vanaf Kacha resort tot Changburi resort] is een stuk smaller met ruwer donkerder zand.
Terwijl er van  het meest Noordelijk stuk [bij White sand beach resort]wordt gezegd dat het een van de mooiste stukken strand van het eiland is.

Ondanks dat White sand beach de plek bij uitstek voor families is met een breed scala aan overnachtings mogelijkheden in de ietwat luxere klasse, zie je hier ook backpackers van de taxi springen die zich over het strand naar de meest Noorderlijke punt van White sand beach begeven, waar nog een hippie achtig sfeertje hangt. Independent Bo's is een van de resortjes al daar, meer een verzameling kunst dan een bungalow resort, menigeen zal hier fotos van willen maken!

Een van de grootste barren van het eiland is wel Sabay bar, deze bar is niet te missen met enorme Paaseiland standbeelden en een grote entree. De Filipijnse live band speelt iedere avond een avondvullend programma van Rock tot soft pop en alles er tussenin. Beroemd om hun fireshow op het strand na zonsondergang. Het bruisende nachtleven als je daar van kunt spreken speelt zich toch met name af in deze bar.

Een aanrader voor allen die niet van oorverdovende beats houden of gewoon lekker van een koud biertje of cocktail willen genieten bij de ondergaande zon is Tapas bar. Je vind deze in vrolijke kleuren geschilderde plek, op het strand bij Tantawan bungalows.


Vorige pagina: Klong Son
Volgende pagina: Pearl Beach