Hey groene seizoen

Het groene seizoen op Koh Chang

 

Er is door de jaren heen heel wat veranderd op Koh Chang zo ook wat het weer betreft.

Was er vroeger alleen spraken van een hoogseizoen [November tot februari] en was het stil de rest van het jaar, tegenwoordig blijft het eiland het hele jaar aantrekkelijk voor een bezoek.Tijdens het groene seizoen [ruw weg van half mei tot eind September] is er genoeg te doen en zijn er steeds meer mensen die juist komen voor dit seizoen, als het eiland helemaal in bloei staat en alle watervallen genoeg water hebben en het er voor de rest rustig is. De grote feesten op sommige stranden in het hoogseioen worden nu niet meer georganiseerd maar op ieder strand zijn er nog genoeg barretjes en restaurants te vinden die het hele jaar open zijn.een bijkomstig voordeel is dat de tarieven voor hotelkamers en bungalows aanzienlijk lager zijn in dit seizoen.Tijdens het groene seizoen hangt er een gemoedelijke sfeer op Koh Chang, ideaal voor een bezoek met je gezin of familie, een romantische vakantie voor twee en voor eenieder die behoefte heeft aan rust en ontspanning.

Het is een  mythe dat het tijdens dit seizoen aan een stuk door regent. Er is aanzienlijk meer kans op bewolking en er valt gemiddeld een bui per dag. Meestal  ‘s nachts of vroeg  ‘s morgens.er zijn genoeg activiteiten te boeken op een minder zonnige dag, denk aan: Een Thaise kookcursus, het eiland ontdekken per quad of slingeren tussen de bomen in het Treetop adventure park, om maar een paar voorbeelden te noemen.

De zee is in dit seizoen ruwer en daardoor niet op alle plekken geschikt voor onervaren zwemmers. Met name white sand beach dat niet de bescherming van een baai geniet is een uitdaging.Op andere stranden ontstaan er juist zandbanken en die zorgen weer voor veel plezier voor de jongste zwemmers, door de natuurlijke pierenbadjes die ontstaan.

De resorts die wij aanbieden onder het kopje ‘Hotels op Koh Chang’, hebben bijna allemaal een zwembad voor gasten en/of poolvilla’s, en zijn zeer aantrekkelijk geprijsd tijdens deze maanden, gezwommen worden kan er dus altijd!

Voor meer informatie over het eiland tijdens het groene seizoen en/of het boeken van activiteiten, overnachtingen en vervoer van en naar het eiland, kun je gebruik maken van de chatbutton op deze pagina om direct je vraag te stellen aan een van onze operators of zijn we per e-mail bereikbaar op info@kochang.nl , telefonisch op: +66 (0) 808234793

Ben je al op Koh Chang en heb je vragen of boek je liever persoonlijk in ons kantoor? kom dan gerust langs bij NIC op Lonely beach, Soi Tian chan 1 [ook wel bekend als Soi Ting Tong] direct links, bij de ingang van Om bar!

 


Vorige pagina: Bang bao