Klong Plu

Er staat een bord aangegeven bij de afslag [naar rechts indien men vanuitde richting van Chai Chet/de pier komt]. Deze waterval is bereikbaar met eigen vervoer [brommertje] maar ook de Song taew taxi’s weten deze te vinden. Vertel de chauffeur echter wel vooraf dat je naar ingang van het park wilt, anders zetten ze je af aan het begin van de weg en is het nog een paar kilomter extra lopen.

Entrée bedraagt 200 baht voor volwassenen en  100 voor kinderen onder de 12 [boven de 2jaar oud] voor touristen. Buitenlanders in het bezit van een Thaise werkvergunning en / of Thais rijbewijs betalen ongeveer 40 baht.

Een wandeling van ong. een kilometer brengt je langs een riviertje door het bos bij de eigenlijke waterval. Het is er rotsachtig maar heerlijk om te zwemmen, aangezien dit aangenaam koel zoet water is. De uitmonding van de waterval is niet groot maar wel diep en ligt langs een steile rotswand die door waaghalzen als springplank wordt gebruikt.

Voor de ingang van de waterval [waar men entrée betaald] liggen een aantal stalletjes en restaurants waar men geroosterde kip, sticky rice en papaya salad verkoopt, een typisch Thais gerecht dat voor de Thaien hoort bij een dagje uit. Kijk ook eens langs de weg naar beneden waar je aan een tafeltje langs de rivier kunt zitten.

Voor wie wel wat meer avontuur wilt [en geen entrée wilt betalen] is de nauwelijks bezochte Klong Prao waterval een leuke uitdaging, deze ligt in de buurt van de Klong Plu waterval. Er is ooit een beging gemaakt aan een weg naar deze waterval maar men moet al snel gedacht hebben dat dit waarschijnlijk niet de moeite was, aanhezien Klong Plu makkelijker bereikbaar was en een betere atractie. De beste manier om Klong Prao waterval te bereiken is om bij de plek waar Baan camp Chang hun olfianten baden in de rivier, deze opwaards te volgen tot je de eerste zijtak van de rivier aan je linkerkant tegen komt, deze blijven volgen en dan kom je vanzelf bij de waterval uit. Het vergt wat geklauter over rotsen maar je hoeft er geen expert of in olympische conditie voor te zijn om dit aan te kunnen. De waterval zelf loopt over verschillende levels maar leent zich niet echt voor zwemmen. Op weg naar de waterval toe kom je een paar veel betere plekken tegen om in af te koelen. En voor wie goed oplet ook wellicht een wild zwijn.

Aan de Oostkust van het eiland bevinden zich ook nog eens 3 watervallen, Klong Than Mayom, Klong Nonsi en voor de echte avonturier Klong Neung oftewel Koh Chang’s hoogste Waterval!


Vorige pagina: Jow Laem
Volgende pagina: Klong Than mayom