Klong Son

Klong Son is het eerste gebied dat je tegenkomt een paar minuten nadat je de Ao Sappalot pier hebt verlaten [de pier waar de snelste veerponten naar Ko Chang aankomen] en de eerste heuvels zijn bedwongen. De kans dat je dit dorpje met gelijknamig strand geheel over het hoofd ziet is groot, aangezien er buiten een 7-eleven winkeltje, maar liefst 2 pinautomaten en een kruising met wat huisjes er omheen, weinig van te zien of merken is.
De vallei waarin Klongson ligt is echter populair bij mensen die opzoek zijn naar een paradijselijke plek voor een eigen huis.

Er is een strand dat prive eigendom is van een projectontwikkelaar, verder zijn er een aantal luxe resorts waarvan de mooiste waarschijnlijk Furama Xclusive resort is. Alle 87 kamers zijn voorzien van luxe extra's en varieren van Deluxe rooms tot Royal pool villa.Prijzen beginnen bij 2500 baht per nacht.

Iets kleiner maar ook zeker een aanrader is het Little sunshine boutique beach resort, naast kamers in verschillende prijsklasse beginnend bij 3000 baht per nacht, bieden zij ook een 'Royal house' aan, deze vrijstaande woning in Thaise stijl gebouwd, is voorzien van een volledig ingerichte keuken, ruime woonkamer en apparte slaapkamer. Gesitueerd aan het water, in een weelderige botanische tuin, waan je je hier echt in het paradijs.


Vorige pagina: De stranden op Koh Chang
Volgende pagina: White Sand Beach