Golf op Koh Chang

Voor iedereen die van golf houdt of het eens wilt proberen is de nieuwe golfbaan op Koh Chang zeker een aanrader!

Een ideale manier voor een sportief dagje uit! De ontwikkelaars van Siam royal view housing project zijn verantwoordelijk voor Koh Chang’s enige golf terein. Het is geen volledige 'zeebaan' maar met 9 holes kun je er toch je hart ophalen met een spelletje Pitch & Putt. Het terrein ligt in het hart van het Siam royal view project en is omringt door water. Niet alleen draagt dit bij aan wat koelere lucht maar zorgt het ook voor een extra uitdaging, aangezien een aantal van de greens alleen via bruggetjes bereikbaar zijn!

De mooiste hole [volgens de omschrijving van de baan is dit ‘the signature hole’] moet dan hole 3 zijn, deze heeft de Tee en de pin op twee verschillende eilandjes die gelinkt zijn door een voetgangersbrug. Een voordeel is dat als je bal dan toch in eht watwer belandt, dit in ondiep schoon water is dus je kunt er altijd nog inspringen om je bal terug te vinden en zo bespaar je jezelf dan toch weer de 20 baht voor een verloren bal.

Het terrein voldoet aan de strenge eisen van de FIPPA [Federation of International Pitch&Putt Associations] dit houdt in dat deze baan geschikt is voor officiele wedstrijden en zelfs als host zou kunnen dienen voor de Asian Pitch & Putt Tour [ja die bestaat echt!] De pitoresque baan is zo ontworpen dat het ook in de omgekeerde richting gespeeld kan worden, dus als je ’s morgens een ronde gedaan hebt, dan kun je ’s middags nog een keer in de tegenovergestelde richting spelen. Daar tussenin kun je gaan lunchen of zwemmen bij de Beach club, op loop afstand van de baan. Er wordt gerekend dat het de gemiddelde speler 90 minuten kost om een ronde te spelen.

De baan is het hele jaar door geopend en is ook ontworpen om regenwater snel af te voeren wat in het laagseizoen goed van pas komt.

De Baan:

Chang Noi Nine: Holes 1-9, par 27, 507m
Half Moon Nine: Holes 10-18, par 27, 523m
Alle 28 holes: Par 54, 1030m

Green Kosten & prijzen:

Bewoners van Siam royal view: 200 baht
Bezoekers: 300 baht
Kinderen onder 12: 100 baht
Club set huur: 150 baht per set per dag [Pitching wedge, sand wedge, putter in tas]
[children’s set: Small wood driver, 7 iron, pitching wedge, sand wedge & putter  in tas]
Elke set bestaat heeft ook: 10 tees en 10 ballen.
Verloren tees en ballen dienen na het spelen betaald te worden, extra ballen kunnen vooraf aangeschaft worden.
Alleen houten of biologisch afbreekbare plastic tees zijn toegestaan.

Tees: 5 baht per stuk en 20 baht per bal.

 


Vorige pagina: Treetop adventure op Koh Chang
Volgende pagina: Zee kajakken